Bloemkool mac and cheese

Bloemkool mac and cheese: romig, smaakvol en helemaal keto! Je maakt het met gerookte spekreepjes, roomboter en nootmuskaat. Gegarandeerd succes.

675 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van ca. 1½ cm en meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout in de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in de oven goudbruin. Schep halverwege om.

  2. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en spekjes 8 min. op middelhoog vuur. Rasp de kaas.

  3. Doe de boter met de slagroom, ⅔ van de geraspte kaas, zuivelspread en nootmuskaat in een steelpan. Verwarm ca. 5 min. al roerend op middelhoog vuur tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Haal de bloemkool uit de oven en zet de oven op 200 °C. Meng de ui, spekjes en saus met de bloemkool in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.

Bloemkool mac and cheese

Bloemkool mac and cheese: romig, smaakvol en helemaal keto! Je maakt het met gerookte spekreepjes, roomboter en nootmuskaat. Gegarandeerd succes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig