Boerenkool met Zaanlander rookworst en spekjes van Irene Schouten

Waar Irene Schouten na een winterse training het meest zin in heeft? Deze stevige boerenkoolstamppot met Zaanlander rookworst en spekjes! Zin in meer kaas? Meng er dan wat belegen kaasblokjes doorheen na het stampen.

660 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te karamelliseren. Meng het bouillonblokje met het water en voeg toe aan de ui. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.

  4. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, spekjes en uienjus.

  • combinatietipZin in meer kaas? Snijd 300 g Zaanlander belegen 48+ in blokjes van een ½ cm en schep na het stampen door de stamppot.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Boerenkool met Zaanlander rookworst en spekjes van Irene Schouten

Waar Irene Schouten na een winterse training het meest zin in heeft? Deze stevige boerenkoolstamppot met Zaanlander rookworst en spekjes! Zin in meer kaas? Meng er dan wat belegen kaasblokjes doorheen na het stampen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig