AH Excellent verspakket geroosterde tomatensoep met basilicumroom

Verse geroosterde tomatensoep met room en een touch basilicum, helemaal zelf gemaakt met een handig AH verspakket.

40 min. bereiden / 15 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Halveer de cherrytomaten, snijd de winterpeen en romatomaten in stukken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.

  3. Meng de kruidenmix met 2 el water, laat even wellen en meng met ⅓ van de olijfolie.

  4. Meng (per verspakket) 1 el van de kruidenpasta met de cherrytomaten, doe deze in een ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven.

  5. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en winterpeen 5 min. op middelhoog tot hoog vuur.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op hoog vuur.

  7. Voeg de romatomaat, de rest van het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.

  8. Pureer de soep met een staafmixer.

  9. Meng de kookroom (naar smaak) met de overige kruidenpasta.

  10. Schep de soep in de kommen, schep hierop de basilicumroom (eventueel in een swirl), verdeel de cherrytomaten over de kommen en bestrooi met het basilicum.

  • combinatietipLekker met focaccia.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

AH Excellent verspakket geroosterde tomatensoep met basilicumroom

Verse geroosterde tomatensoep met room en een touch basilicum, helemaal zelf gemaakt met een handig AH verspakket.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig