AH Excellent verspakket pompoen wellington

Een twist op de klassieke beef wellington: pompoen wellington! In een handomdraai gemaakt dankzij het verspakket waar (bijna) alles wat je nodig hebt er al in zit.

50 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pompoenwedges over met ⅓ van de olijfolie.

  2. Rooster de pompoen 15-20 min. in de oven, schep halverwege om. Laat afkoelen.

  3. Verhit ondertussen ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe, bak 3-5 min. aan op middelhoog vuur.

  4. Voeg de suiker en rodewijnazijn toe en laat 20 min. op laag vuur karamelliseren. Voeg eventueel wat water toe om aanbranden te voorkomen.

  5. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de champignonmix 5-8 min. op middelhoog vuur, laat afkoelen.

  6. Snijd ondertussen de brie in blokjes van 1 cm.

  7. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat en verdeel de pompoen, gebakken paddenstoelenmix, walnoten en brie in de lengte over de onderste helft van het bladerdeeg.

  8. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen rondom aan.

  9. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los met een vork en bestrijk met een bakkwast de boven- en zijkanten van het deeg met het ei.

  10. Bak de Wellington in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

  11. Snijd de Wellington in plakken en serveer met de gekaramelliseerde uien.

  • combinatietipLekker met jonge bladsla rucola, gegarneerd met balsamicoazijn.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

AH Excellent verspakket pompoen wellington

Een twist op de klassieke beef wellington: pompoen wellington! In een handomdraai gemaakt dankzij het verspakket waar (bijna) alles wat je nodig hebt er al in zit.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig