Doe het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Laat 10-15 min. staan. Verhit ondertussen de olie in de frituurpan of pan met dikke bodem tot 180 °C.
Schep met de ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in 7 min. goudbruin en gaar. Schep de oliebollen met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag.
Meng het water met de poedersuiker tot een dik glazuur. Voeg vervolgens telkens 1 tl water toe tot je de gewenste dikte hebt. Besprenkel de oliebollen met het glazuur, bespuit met de glitter spray en bestrooi met de parels.
Snelle oliebollen met glitterglazuur
Weleens stralende oliebollen gezien? Wij presenteren u: snelle oliebollen met glitterglazuur. Ideaal voor oud en nieuw!
- wijntipCalvet Ice Chardonnay Demi-Sec Smaak lichtzoet Herkomst Frankrijk Bij bollen en beignets passen zoete bubbels het best!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Snelle oliebollen met glitterglazuur
Weleens stralende oliebollen gezien? Wij presenteren u: snelle oliebollen met glitterglazuur. Ideaal voor oud en nieuw!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183735_220x162_JPG.jpg)
16 personen
185 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Doe het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Laat 10-15 min. staan. Verhit ondertussen de olie in de frituurpan of pan met dikke bodem tot 180 °C.
Schep met de ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in 7 min. goudbruin en gaar. Schep de oliebollen met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag.
Meng het water met de poedersuiker tot een dik glazuur. Voeg vervolgens telkens 1 tl water toe tot je de gewenste dikte hebt. Besprenkel de oliebollen met het glazuur, bespuit met de glitter spray en bestrooi met de parels.
wijntip:Calvet Ice Chardonnay Demi-Sec Smaak lichtzoet Herkomst Frankrijk Bij bollen en beignets passen zoete bubbels het best!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)
500 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
600 ml karnemelk
1 l arachideolie
1 el water
100 g poedersuiker
1 flesje silver glitter spray
1 el AH Excellent gouden parels
Dit heb je nodig
gietijzeren pan of frituurpan
ijsbolletjestang