Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 °C. Doe ondertussen het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Meng de rozijnen erdoor. Schep met een ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met poedersuiker.
Snelle oliebollen
Klaar voor oudejaarsavond? Wij wel! Deze easy oliebollen zijn namelijk zó klaar
- variatietip De oliebollen zijn koud ook lekker. Laat ze afgedekt buiten de koelkast afkoelen.
Snelle oliebollen
Instructievideo - 00:33 min.
Snelle oliebollen
Klaar voor oudejaarsavond? Wij wel! Deze easy oliebollen zijn namelijk zó klaar
12 porties
255 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180 °C. Doe ondertussen het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag. Meng de rozijnen erdoor. Schep met een ijslepel 6 bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag. Serveer met poedersuiker.
variatietip: De oliebollen zijn koud ook lekker. Laat ze afgedekt buiten de koelkast afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 l arachideolie
500 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
500 ml karnemelk
100 g rozijnen
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
handmixer
ijsbolletjestang