Halloumi met hot honey van de BBQ

It's hot hot hot! Met een kwartiertje heb jij deze halloumi met hot honey van de BBQ al gemaakt. Genieten!

155 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. wachten

zeer pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week de tapasprikkers in water en steek de barbecue aan. Leg de stukken halloumi plat neer en snijd horizontaal doormidden. Snijd vervolgens elke plak in 3 gelijke stukken (per 12 porties), zodat je in totaal 12 plakken krijgt.

  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing, olie, het citroensap, de chilivlokken en eventueel zout in een kom. Voeg de plakken halloumi toe. Meng tot alles bedekt is en laat 15 min. marineren.

  3. Steek de tapasprikkers tot de helft in de korte kant van de plakken halloumi. Gril de plakken halloumi ca. 5-6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege om. Besprenkel de halloumi met de rest van de marinade.

Halloumi met hot honey van de BBQ

It's hot hot hot! Met een kwartiertje heb jij deze halloumi met hot honey van de BBQ al gemaakt. Genieten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig