Parelcouscoussalade met babypinazie en feta

Wat een feestje is deze kleurrijke salade voor bij de BBQ. En het is extra genieten door de geroosterde amandelen, feta en munt.

360 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 4 min. de tuinerwten mee. Giet af en roer los met een vork. Schep op een schaal en laat afkoelen tot gebruik.

  2. Snijd ondertussen de spinazie grof. Breek de feta in grove stukken. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers een halve vrucht uit. Hak de amandelen grof. Snijd de muntblaadjes grof. Meng het gemalen komijnzaad, de harissa, het limoenrasp en -sap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Schep de couscous en tuinerwten om met de spinazie, de helft van de munt, de helft van de feta, de helft van de dressing en alle granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Schep de salade op een grote serveer-schaal en verdeel de rest van de feta, munt en dressing erover. Bestrooi met de gehakte amandelen.

Parelcouscoussalade met babypinazie en feta

Wat een feestje is deze kleurrijke salade voor bij de BBQ. En het is extra genieten door de geroosterde amandelen, feta en munt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig