Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de stronk in plakjes van 1 cm. Kook de broccoli in 6-8 min. gaar.
Dep de karbonades droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege.
Karbonade met aardappelen en broccoli
Weinig boodschappen maar flinke maaltijd: vlees, aardappelen en groente. In dit recept doen we dat met karbonade en broccoli.
- combinatietipLekker met champignonsaus. Maak een snelle versie met mix voor champignonsaus. Let op: indien de champignonsaus op basis van bloem is, is het gerecht niet meer glutenvrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Karbonade met aardappelen en broccoli
Weinig boodschappen maar flinke maaltijd: vlees, aardappelen en groente. In dit recept doen we dat met karbonade en broccoli.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189442_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de stronk in plakjes van 1 cm. Kook de broccoli in 6-8 min. gaar.
Dep de karbonades droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege.
combinatietip:Lekker met champignonsaus. Maak een snelle versie met mix voor champignonsaus. Let op: indien de champignonsaus op basis van bloem is, is het gerecht niet meer glutenvrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
600 g broccoli
4 ribkarbonades
40 g ongezouten roomboter