Smelt de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen 5 min. rondom bruin. Voeg het zakje jus en het water toe, roer door en laat 20-25 min. braden met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper. Keer de gehaktballen af en toe.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Kook de spruitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met peper en eventueel zout. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en spruitjes over borden. Schep de jus over de gehaktballen.
Gehaktbal in jus met spruitjes en aardappelen
Gewoon 'ff makkelijk' voor doordeweeks: gehaktballen met jus, aardappeltjes en groenten. Dat is het antwoord op: wat eten we vandaag?
- variatietipKook 2 el gebakken uitjes mee met de gehaktballen en jus. Maak de jus extra pittig door er 1 el mosterd aan toe te voegen.
- variatietipVoeg een ½ tl nootmuskaat toe aan de afgegoten spruitjes. Bak voor de afwisseling de spruitjes in een koekenpan gaar.
- vegantipVervang de gehaktballen door plantaardige gehaktballen en de jus door AH Krachtige naturel jus.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gehaktbal in jus met spruitjes en aardappelen
Gewoon 'ff makkelijk' voor doordeweeks: gehaktballen met jus, aardappeltjes en groenten. Dat is het antwoord op: wat eten we vandaag?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189458_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen 5 min. rondom bruin. Voeg het zakje jus en het water toe, roer door en laat 20-25 min. braden met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper. Keer de gehaktballen af en toe.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Kook de spruitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met peper en eventueel zout. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en spruitjes over borden. Schep de jus over de gehaktballen.
variatietip:Kook 2 el gebakken uitjes mee met de gehaktballen en jus. Maak de jus extra pittig door er 1 el mosterd aan toe te voegen.
variatietip:Voeg een ½ tl nootmuskaat toe aan de afgegoten spruitjes. Bak voor de afwisseling de spruitjes in een koekenpan gaar.
vegantip:Vervang de gehaktballen door plantaardige gehaktballen en de jus door AH Krachtige naturel jus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
40 g ongezouten roomboter
4 slagersgehaktballen
1 zakje krachtige rundvlees jus
300 ml water
1 kg iets kruimige aardappel
700 g geschoonde spruitjes