Stamppot andijvie met tartaar en jus

Andijviestamppot is ouderwets lekker met een gebakken tartaartje en jus. Handig: al in een halfuurtje heb je het klaar.

450 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  2. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Rol 4 balletjes (per 4 personen) van de tartaar en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Schep de tartaartjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Voeg de inhoud van het zakje jus toe aan dezelfde pan en maak de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verdeel de stamppot en tartaartjes over borden. Schep de jus erover.

Stamppot andijvie met tartaar en jus

Andijviestamppot is ouderwets lekker met een gebakken tartaartje en jus. Handig: al in een halfuurtje heb je het klaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig