Herfststamppot met spruitjes, pompoen en gehaktbal

Spruitjes hartstikke bitter? Niet als je ze bereidt met veel andere ingrediënten, zoals deze herfststamppot met pompoen en gehaktbal. Je serveert deze spruitjesstamppot met een kant-en-klare vleesjus.

760 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de ovengroente met de olie, verdeel ze over een met bakpapier beklede traybake of bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven.

  2. Doe ondertussen de gegaarde runder­gehaktballen in een bakvorm en schenk de vleesjus erover.

  3. Ris de blaadjes van de tijm. Doe de aardappelpuree in een lasagne/brownievorm en meng de tijm erdoor. Zet de puree en gehaktballen de laatste 10 min. van de baktijd samen onder in de oven. Schep halverwege om.

  4. Haal de groenten uit de oven en stamp ze grof met een pureestamper. Schep door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en leg de gehaktballen met jus erop.

Herfststamppot met spruitjes, pompoen en gehaktbal

Spruitjes hartstikke bitter? Niet als je ze bereidt met veel andere ingrediënten, zoals deze herfststamppot met pompoen en gehaktbal. Je serveert deze spruitjesstamppot met een kant-en-klare vleesjus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig