Broodje burrata

Burrata + 'nduja = een onweerstaanbaar duo. De burrata is zacht en romig en de 'nduja geeft veel smaak en pit. Met gegrilde paprika maak je het broodje helemaal af.

515 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 12 min. oventijd

licht pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Rooster de pijnboompitten 2-3 min. Laat afkoelen op een bord.

  3. Giet de bollen burrata af. Snijd de gegrilde paprika in reepjes.

  4. Snijd de broodjes open en besmeer beide snijkanten met de ‘nduja. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de broodhelften 2-3 min. op de snijkanten.

  5. Beleg de onderkant van de broodjes met de rucola, paprikareepjes en een ½ bol burrata. Bestrooi met de pijnboompitjes, peper en eventueel zout. Dek af met de bovenkant.

  • vegatipVervang de ‘nduja door 110 g zongedroogde-tomatentapenade en de burrata door 2 bollen biologische mozzarella (per 4 personen)
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Broodje burrata

Burrata + 'nduja = een onweerstaanbaar duo. De burrata is zacht en romig en de 'nduja geeft veel smaak en pit. Met gegrilde paprika maak je het broodje helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig