Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de focaccia in 9 min. af in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller in flinters. Meng de rucola met de olie in een kom.
Snijd de focaccia in z’n geheel open. Bestrijk de snijkanten met de pesto. Verdeel de tomaat over de onderkant en verdeel de rucola erover. Breek de burrata in grove stukken erboven en verdeel erover. Beleg met de mortadella en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
Dek af met de bovenkant van de focaccia en snijd het in 4 gelijke stukken.
Italiaans broodje
Zin in een Italiaans broodje? Deze goed belegde focaccia met burrata, pesto arrabbiata, mortadella en parmezaanse kaas brengt je zeker naar Italië. Buon appetito!
- vegatipVoor een vegetarische versie kun je de mortadella vervangen door plantaardige ham of worst.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Italiaans broodje
Zin in een Italiaans broodje? Deze goed belegde focaccia met burrata, pesto arrabbiata, mortadella en parmezaanse kaas brengt je zeker naar Italië. Buon appetito!
4 personen
715 kcal
15 min. bereiden
9 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de focaccia in 9 min. af in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken. Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller in flinters. Meng de rucola met de olie in een kom.
Snijd de focaccia in z’n geheel open. Bestrijk de snijkanten met de pesto. Verdeel de tomaat over de onderkant en verdeel de rucola erover. Breek de burrata in grove stukken erboven en verdeel erover. Beleg met de mortadella en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
Dek af met de bovenkant van de focaccia en snijd het in 4 gelijke stukken.
vegatip:Voor een vegetarische versie kun je de mortadella vervangen door plantaardige ham of worst.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 afbak focaccia rozemarijn zeezout
2 tomaten
100 g Parmezaanse kaas
40 g rucola
1 el extra vierge olijfolie
70 g arrabbiata pesto
520 g burrata
50 g AH Excellent Mortadella