Schep de kipdijfiletreepjes om met ⅓ van de zonnebloemolie en ¼ van de gele-currypasta. Snijd de uien in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de kip 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de Thaise wokgroente toe en bak nog 5 min., schep af en toe om.
Kneus de sereh met het lemmet van een mes. Voeg de rest van de currypasta toe en schep om. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Voeg de sereh toe. Breng tegen de kook aan en laat 10 min. stoven op middelhoog vuur zonder deksel op de pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriandersteeltjes fijn en snijd de blaadjes grof. Roer de steeltjes door de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de limoen in kwarten. Verdeel de rijst over kommen en schep de curry erbij. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.
'Thaise' gele curry met kip en kokosmelk (advertorial)
Deze curry heeft de kleur én smaak van de zon; met warme specerijen en zachte kokosmelk. Je maakt deze gele curry met kip en groenten (handig al gesneden in een zak) al in een half uurtje klaar.
- vegatipVervang de kip door vega-kipstukjes; hiermee is het recept niet langer glutenvrij.
- variatietipHou je van pittig? Bak een fijngesneden rode peper mee met de uien.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Thaise' gele curry met kip en kokosmelk (advertorial)
Deze curry heeft de kleur én smaak van de zon; met warme specerijen en zachte kokosmelk. Je maakt deze gele curry met kip en groenten (handig al gesneden in een zak) al in een half uurtje klaar.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192547_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
745 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schep de kipdijfiletreepjes om met ⅓ van de zonnebloemolie en ¼ van de gele-currypasta. Snijd de uien in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de kip 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de Thaise wokgroente toe en bak nog 5 min., schep af en toe om.
Kneus de sereh met het lemmet van een mes. Voeg de rest van de currypasta toe en schep om. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Voeg de sereh toe. Breng tegen de kook aan en laat 10 min. stoven op middelhoog vuur zonder deksel op de pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriandersteeltjes fijn en snijd de blaadjes grof. Roer de steeltjes door de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de limoen in kwarten. Verdeel de rijst over kommen en schep de curry erbij. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.
vegatip:Vervang de kip door vega-kipstukjes; hiermee is het recept niet langer glutenvrij.
variatietip:Hou je van pittig? Bak een fijngesneden rode peper mee met de uien.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g scharrel kipdijfiletreepjes
3 el zonnebloemolie
90 g Conimex Thaise gele curry
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g Thaise wokgroente
1 stengel koelverse sereh citroengras
400 ml kokosmelk
100 ml water
300 g pandanrijst
15 g verse koriander
1 limoen