Gele curry met jonge kapucijners en gerookte tofu

Perfect voor doordeweeks: deze vegan curry met bonen, tofu en spinazie zet je in maar 25 min. op tafel!

695 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  2. Snipper ondertussen de uien. Verhit ⅔ van de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de boemboe 1 min. Voeg de ui toe en bak nog 2-3 min. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk en het kokende water toe, breng aan de kook en laat 8 min. op laag vuur stoven.

  3. Spoel de kapucijners in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat slinken. Voeg de kapucijners toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1½ cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu 4-5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de rijst met de curry en tofu over diepe borden. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.

Gele curry met jonge kapucijners en gerookte tofu

Perfect voor doordeweeks: deze vegan curry met bonen, tofu en spinazie zet je in maar 25 min. op tafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig