Gevulde paprika met bulgur, linzen en harissa

Lekker én knap op je bord, deze gevulde paprika's met kruidige bulgur en linzen. Extra fijn dat je maar 15 min. bezig bent, de oven doet de rest!

565 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven.

  2. Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur.

  3. Snijd de tomaten in kwarten en hak de amandelen grof. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

  4. Giet de bulgur af en meng met de harissa, gebakken sjalot, cherrytomaten, linzen, amandelen, peper en eventueel zout. Neem de halve paprika’s uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog met keukenpapier. Vul ze met het bulgur-linzenmengsel, zet terug in de oven en bak nog ca. 15 min. Snijd de bosui fijn en strooi erover.

Gevulde paprika met bulgur, linzen en harissa

Lekker én knap op je bord, deze gevulde paprika's met kruidige bulgur en linzen. Extra fijn dat je maar 15 min. bezig bent, de oven doet de rest!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig