Paprikasoep met aubergine

Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

370 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Maak de aubergines schoon, snijd in lange repen en leg op de bakplaat. Besprenkel met zout en de helft van de olie. Rooster de auberginerepen ca. 15 min.

  2. Verhit de rest van de olie in een soeppan. Bak de kruiden en de helft van de paprika's ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten toe en pureer het geheel. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Laat de soep zacht koken.

  3. Snijd de rest van de paprika's in blokjes. Snijd de auberginerepen in blokjes. Roer de groenteblokjes door de soep. Breng de soep pittig op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verkruimel de kaasblokjes. Smelt de helft van de kaas in de soep. Serveer de soep in grote kommen met de pistolets. Strooi de rest van de kaas erover.

Paprikasoep met aubergine

Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig