Witlof schoonmaken, struikjes halveren en bittere kern verwijderen. In pan witlof in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten en balletjes in ca. 5 minuten gaar bakken. Intussen puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Saus verwarmen. Peterselie fijn knippen. Witlof op vier borden scheppen, saus erover schenken en bestrooien met peterselie. Serveren met puree en balletjes.
Witlof met kaassaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012157_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Witlof schoonmaken, struikjes halveren en bittere kern verwijderen. In pan witlof in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten en balletjes in ca. 5 minuten gaar bakken. Intussen puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Saus verwarmen. Peterselie fijn knippen. Witlof op vier borden scheppen, saus erover schenken en bestrooien met peterselie. Serveren met puree en balletjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 struikjes witlof
1 pot 4-formaggisaus
25 g boter of margarine
1 schaaltje vegetarische balletjes
1 pak aardappelpuree à la minute
½ zakje verse peterselie