Oesterzwammen schoonvegen en in reepjes snijden. Peterselie fijnknippen. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. Tartaartjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en tartaartjes in ca. 6 minuten bruin en gaar bakken. In pan 500 ml water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en pureepoeder al roerend in water strooien. Tartaartjes uit pan nemen en warmhouden. In bakvet oesterzwammen ca. 3 minuten bakken. Saus volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Peterselie door puree roeren. Tartaartjes op vier borden leggen. Oesterzwammen, saus, broccoli en puree over borden verdelen.
Tartaartjes met frisse bieslooksaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012310_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oesterzwammen schoonvegen en in reepjes snijden. Peterselie fijnknippen. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. Tartaartjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en tartaartjes in ca. 6 minuten bruin en gaar bakken. In pan 500 ml water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en pureepoeder al roerend in water strooien. Tartaartjes uit pan nemen en warmhouden. In bakvet oesterzwammen ca. 3 minuten bakken. Saus volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Peterselie door puree roeren. Tartaartjes op vier borden leggen. Oesterzwammen, saus, broccoli en puree over borden verdelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bakje oesterzwammen
½ zakje verse peterselie
600 g broccoli
4 rundertartaartjes
3 eetlepels boter of margarine
2 zakjes aardappelpuree à la minute
1 pot bieslooksaus