Rijke cheesecake met perziken

405 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 45 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Met mixer roomkaas, eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en likeur tot glad mengsel kloppen. In andere kom slagroom lobbig kloppen. In vetvrije kom eiwitten met 1 el suiker tot pieken stijfkloppen. Slagroom door roomkaasmengsel mengen. Voorzichtig eiwitten erdoor spatelen. Beslag overdoen in springvorm. Perzikpartjes met bolle kant naar boven in beslag drukken, amandelschaafsel erover strooien. Taart in midden van oven in 45 min. goudbruin bakken.

  • algemeenVoor een goed eindresultaat is het van belang dat de slagroom echt lobbig is en de eiwitten zo stijf dat u de kom ondersteboven kunt houden. Anders is het mengsel bij begin al te dun en dat herstelt zich niet in de oven. De lucht in het eiwit is ook van belang voor het welslagen, spatelen dus en niet roeren, want dan verdwijnt het luchtige in het beslag.

Rijke cheesecake met perziken

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig