Knoflook pellen en fijn snipperen. Rozemarijn van takjes afrissen. In schaal knoflook, rozemarijn, witte wijn en 1 dl olie door elkaar mengen. Lamsboutplakken royaal bestrooien met chilipeper en 30 minuten marineren. Af en toe keren.
In pan rest van olie verhitten. Lamsboutplakken met keukenpapier droogdeppen en in 6 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Marinadevocht, olijven en vleesjus aan lamsboutplakken toevoegen en op hoog vuur nog 4 minuten laten inkoken. Lamsboutplakken in saus serveren.
Gebakken lamsvlees met groene olijven
Gebakken lamsvlees met groene olijven
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030696_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Knoflook pellen en fijn snipperen. Rozemarijn van takjes afrissen. In schaal knoflook, rozemarijn, witte wijn en 1 dl olie door elkaar mengen. Lamsboutplakken royaal bestrooien met chilipeper en 30 minuten marineren. Af en toe keren.
In pan rest van olie verhitten. Lamsboutplakken met keukenpapier droogdeppen en in 6 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Marinadevocht, olijven en vleesjus aan lamsboutplakken toevoegen en op hoog vuur nog 4 minuten laten inkoken. Lamsboutplakken in saus serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
100 ml witte wijn
150 ml olijfolie
4 plakken lamsbout
0 peper uit pepermolen met chilipepertjes
100 g groene olijven
1 theelepel vloeibare vleesbouillon
Dit heb je nodig
keukenpapier