Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Schil ondertussen de wortel en halveer in de lengte. Snijd beide helften in 4 lange repen. Snijd de lange repen in de breedte in vieren zodat je kleine reepjes krijgt. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en breek de bonen doormidden.
Kook de sperziebonen in 8 min beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de wortel en kool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de groenten en halve eieren over de borden. Schenk de satésaus erover en garneer met de kroepoek. Serveer met de rijst.
'Gado gado' met kroepoek
Voor deze doordeweekse maaltijd lieten lieten we ons inspireren door gado gado.
- achtergrondinfoGadogado komt oorspronkelijk uit West-Java, maar tegenwoordig wordt gadogado in heel Indonesië gegeten.Traditioneel horen erbij: geblancheerde sperziebonen, spitskool, taugé, komkommer, tofu (of tempeh) en een gekookt eitje. Lontong en natuurlijk pindasaus. Wil je het originele recept maken? Zoek op de site naar '1195174' voor het recept.
- variatietipOok lekker met Wijko satésaus kant-en-klaar.
'Gado gado' met kroepoek
Voor deze doordeweekse maaltijd lieten lieten we ons inspireren door gado gado.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD128889_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Schil ondertussen de wortel en halveer in de lengte. Snijd beide helften in 4 lange repen. Snijd de lange repen in de breedte in vieren zodat je kleine reepjes krijgt. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en breek de bonen doormidden.
Kook de sperziebonen in 8 min beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de wortel en kool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de groenten en halve eieren over de borden. Schenk de satésaus erover en garneer met de kroepoek. Serveer met de rijst.
achtergrondinfo:Gadogado komt oorspronkelijk uit West-Java, maar tegenwoordig wordt gadogado in heel Indonesië gegeten.Traditioneel horen erbij: geblancheerde sperziebonen, spitskool, taugé, komkommer, tofu (of tempeh) en een gekookt eitje. Lontong en natuurlijk pindasaus. Wil je het originele recept maken? Zoek op de site naar '1195174' voor het recept.
variatietip:Ook lekker met Wijko satésaus kant-en-klaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
4 middelgrote eieren
250 g winterpeen
200 g verse sperziebonen
200 g gesneden spitskool
1 komkommer
230 ml Samasaya satehsaus mild in pot
60 g kroepoek