Aardappels schillen, wassen en in 20 minuten gaarkoken. Bonen schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. Alle groenten afzonderlijk in kokend water met zout in ca. 4 minuten beetgaar koken. Taugé 1 minuut koken. Groenten in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren hard koken. Aardappels in plakken snijden.
Gado-gadosaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Groenten (lauwwarm of koud) op schaal schikken. Warme saus erover schenken. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Ei pellen en in partjes snijden. Met plakjes komkommer, partjes ei en kroepoek garneren. Lekker met gekookte rijst.
- algemeenIn plaats van de gado-gadosaus kunt u ook satésaus bij de gado-gado serveren: 1 sjalotje en 1 teentje knoflook pellen, snipperen en in sauspan in 1 eetlepel olie 1 minuut zachtjes bakken. Pindakaas (4 el) toevoegen en ca. 1 dl water of kokosmelk. Saus aan de kook brengen (te dikke saus met water verdunnen). Saus op smaak brengen met 2 el ketjap manis en sambal oelek.
Gado gado met komkommer en kroepoek
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_044164_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
250 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen en in 20 minuten gaarkoken. Bonen schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. Alle groenten afzonderlijk in kokend water met zout in ca. 4 minuten beetgaar koken. Taugé 1 minuut koken. Groenten in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren hard koken. Aardappels in plakken snijden.
Gado-gadosaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Groenten (lauwwarm of koud) op schaal schikken. Warme saus erover schenken. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Ei pellen en in partjes snijden. Met plakjes komkommer, partjes ei en kroepoek garneren. Lekker met gekookte rijst.
algemeen:In plaats van de gado-gadosaus kunt u ook satésaus bij de gado-gado serveren: 1 sjalotje en 1 teentje knoflook pellen, snipperen en in sauspan in 1 eetlepel olie 1 minuut zachtjes bakken. Pindakaas (4 el) toevoegen en ca. 1 dl water of kokosmelk. Saus aan de kook brengen (te dikke saus met water verdunnen). Saus op smaak brengen met 2 el ketjap manis en sambal oelek.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g aardappelen
200 g sperziebonen
200 g panklare bloemkoolroosjes
300 g panklare witte kool
100 g taugé
3 eieren
1 potje sauspoeder voor gado-gadosaus
½ komkommer
0 kroepoek