Zeef de bloem en zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koude vingers door de bloem. Voeg voorzichtig het water toe. Vorm het deeg tot een bal en laat minstens 2 uur rusten. Breng water aan de kook in een steelpan en blancheer de spekjes 2 min. in het water.
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 26 cm. Vet de vorm in een bekleed met het deeg. Verdeel de spekreepjes over de bodem. Klop het ei en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en giet in vorm. Bak de quiche in het midden van de oven ca. 25 min. Draai de temperatuur terug tot 180 ºC. Bak de quiche nog ca. 25 min.
Makkelijke quiche lorraine
- combinatietipLekker met een salade met walnoten.
- variatietipVoeg cherrytomaatjes en geraspte kaas toe.
Makkelijke quiche lorraine
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010095_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
1125 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem en zout boven een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koude vingers door de bloem. Voeg voorzichtig het water toe. Vorm het deeg tot een bal en laat minstens 2 uur rusten. Breng water aan de kook in een steelpan en blancheer de spekjes 2 min. in het water.
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 26 cm. Vet de vorm in een bekleed met het deeg. Verdeel de spekreepjes over de bodem. Klop het ei en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en giet in vorm. Bak de quiche in het midden van de oven ca. 25 min. Draai de temperatuur terug tot 180 ºC. Bak de quiche nog ca. 25 min.
combinatietip:Lekker met een salade met walnoten.
variatietip:Voeg cherrytomaatjes en geraspte kaas toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g tarwebloem
140 g ongezouten roomboter
2 el kraanwater
200 g magere spekreepjes
6 middelgrote scharreleieren
400 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)