Sorbetijs van Moscato d'Asti

300 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 6 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pannetje 200 ml wijn verwarmen en suiker erin oplossen. Rest van wijn en citroensap in plastic vriesdoos schenken. Warme wijn erbij schenken en mengsel afgedekt in diepvries minstens 6 uur laten bevriezen. Na 2-3 uur, als wijnmengsel licht begint te bevriezen, elk uur met vork doorroeren om al te grove kristalvorming te voorkomen (uiteindelijk ontstaat een zachte ijsmassa met kleine kristallen). Of sorbetijs bereiden in ijsmachine volgens gebruiksaanwijzing van apparaat.

  2. Druiven wassen en halveren. Helft ervan over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang of in warm water gedoopte lepel op druiven scheppen. Garneren met rest van druiven.

Sorbetijs van Moscato d'Asti

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig