In schaal suiker in muskaatwijn laten oplossen. Nectarines eventueel ontvellen. Nectarines halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden. Partjes door wijn scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
Van sorbetijs 4 bollen vormen. Nectarinepartjes met wijn over vier diepe borden verdelen. Fruitmix erover strooien en bolletje sorbetijs op fruit leggen. Cantuccini erboven verkruimelen of apart erbij geven, om in wijn te dippen.
In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit
In wijn gemarineerde nectarines met zomerfruit
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002961_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
310 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In schaal suiker in muskaatwijn laten oplossen. Nectarines eventueel ontvellen. Nectarines halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden. Partjes door wijn scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
Van sorbetijs 4 bollen vormen. Nectarinepartjes met wijn over vier diepe borden verdelen. Fruitmix erover strooien en bolletje sorbetijs op fruit leggen. Cantuccini erboven verkruimelen of apart erbij geven, om in wijn te dippen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
75 g fijne kristalsuiker
½ fles Moscato d'Asti
4 nectarines
1 beker sorbetijs bosvruchten
300 g gemengd fruit
½ pak cantuccini