Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost

590 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de kaas grof met de keukenmachine. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook. Breng de wijn of bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer de geraspte kaas met een houten lepel in gedeelten om. Net zolang tot alle kaas gesmolten is. Roer de maizena los met slagroom. Schep vervolgens het maizenamengsel door de gesmolten kaas. Laat het nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met de kruiden, nootmuskaat en de peper en zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op tafel. Prik afwisselend stukjes groenten of brood aan je (fondue)vork en dip in de kaasfondue.

  • algemeenLekker om in de kaasfondue te dippen: in de schil gekookte krieltjes, rauwe broccoli of bloemkool roosjes, bleekselderij of komkommer, halve (kastanje)champignons en cherry tomaten.
  • algemeenGebruik de rest van de peterselie en bieslook in een tomatensoep.

Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig