Hollandse kaasfondue met rauwkost

Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!

605 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de korst van beide kazen en rasp ze (in keukenmachine). Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de fonduepan ermee in. Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de beide kaassoorten in gedeelte door de warme bouillon, tot alle kaas gesmolten is.

  2. Los maizena op in de korenwijn. Roer het maizenapapje en de mosterd door het kaasmengsel en laat nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op de tafel.

  • serveertipOm te dippen: blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood - kleine roosjes rauw of gekookte bloemkool - repen komkommer, bleekselderij en venkel - (beetgaar gekookte) wortelballetjes - radijsjes - cherrytomaatjes.

Hollandse kaasfondue met rauwkost

Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig