Kruidkoek met gember en rozijnen

145 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur 45 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en –rasp. Laat afkoelen. Meng de koekkruiden met het meel, het bakpoeder en de suiker. Breek het ei erboven en voeg de stroop en melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Roer de gember en de rozijnen met het sap door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm 1 richel onder het midden van de oven. Bak in ca. 75 min. de koek bruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.

  2. De kruidkoek wordt nog lekkerder als je deze 1 dag laat rusten. Verpak in aluminiumfolie.

  • algemeenJe kunt controleren of de kruidenkoek gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de koek klaar.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Kruidkoek met gember en rozijnen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig