Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en –rasp. Laat afkoelen. Meng de koekkruiden met het meel, het bakpoeder en de suiker. Breek het ei erboven en voeg de stroop en melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Roer de gember en de rozijnen met het sap door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm 1 richel onder het midden van de oven. Bak in ca. 75 min. de koek bruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
De kruidkoek wordt nog lekkerder als je deze 1 dag laat rusten. Verpak in aluminiumfolie.
Kruidkoek met gember en rozijnen
- algemeenJe kunt controleren of de kruidenkoek gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de koek klaar.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Kruidkoek met gember en rozijnen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002636_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
20 porties
145 kcal
20 min. bereiden
2 uur 45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en –rasp. Laat afkoelen. Meng de koekkruiden met het meel, het bakpoeder en de suiker. Breek het ei erboven en voeg de stroop en melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Roer de gember en de rozijnen met het sap door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm 1 richel onder het midden van de oven. Bak in ca. 75 min. de koek bruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
De kruidkoek wordt nog lekkerder als je deze 1 dag laat rusten. Verpak in aluminiumfolie.
algemeen:Je kunt controleren of de kruidenkoek gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de koek klaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
1 sinaasappel
250 g rozijnen
2 el koek en speculaaskruiden
300 g volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250 g donkere basterdsuiker
1 ei
2 el keukenstroop
200 ml melk
6 bolletjes stemgember
0 boter
Dit heb je nodig
cakevorm inhoud ca. 2 liter, ingevet