Contactgrill* voorverwarmen. In zeef artisjokharten laten uitlekken. Ciabattabroodjes opensnijden. Onderste helften royaal besmeren met gorgonzola. Artisjokharten en grofgescheurde basilicumblaadjes erover verdelen. Bovenste helft van broodjes erop leggen en goed aandrukken. Broodjes rondom met olie bestrijken. Broodjes tussen grillplaten van contactgrill leggen en in 5 min. goudbruin laten worden.
- algemeen*Panini kunnen ook onder een ovengrill of in een grillpan goudbruin geroosterd worden, ze worden dan alleen niet platgedrukt. In plaats van deze broodjes kunt u ook voorgebakken mini-ciabattina's (zak à 8 stuks) of in stukken gesneden ciabatta gebruiken. Na openen is voorgebakken brood nog twee dagen houdbaar in de koelkast.
Panini met artisjokharten
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002646_220x162_JPG.jpg)
4 personen
585 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Contactgrill* voorverwarmen. In zeef artisjokharten laten uitlekken. Ciabattabroodjes opensnijden. Onderste helften royaal besmeren met gorgonzola. Artisjokharten en grofgescheurde basilicumblaadjes erover verdelen. Bovenste helft van broodjes erop leggen en goed aandrukken. Broodjes rondom met olie bestrijken. Broodjes tussen grillplaten van contactgrill leggen en in 5 min. goudbruin laten worden.
algemeen:*Panini kunnen ook onder een ovengrill of in een grillpan goudbruin geroosterd worden, ze worden dan alleen niet platgedrukt. In plaats van deze broodjes kunt u ook voorgebakken mini-ciabattina's (zak à 8 stuks) of in stukken gesneden ciabatta gebruiken. Na openen is voorgebakken brood nog twee dagen houdbaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pot gemarineerde artisjokharten
4 ciabattas
100 g gorgonzola
1 zakje verse basilicum
4 eetlepels olijfolie
Dit heb je nodig
contactgrill