Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken

555 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 5 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Tonijnsteaks in lage schaal leggen. In kommetje olie, peterselie en naar smaak zout en chilipeper tot pasta roeren. Tonijn aan beide kanten met peterseliemengsel bestrijken. Artisjokharten over tonijn scheppen. Tonijn en artisjokharten, afgedekt, minimaal 30 min. in koelkast marineren. Tapenade en mayonaise door elkaar mengen.

  2. Snijvlakken van broodjes heel dun met mayonaise bestrijken. Broodjes aan beide kanten goudbruin grillen. Tegelijkertijd tonijnsteaks en artisjokharten op goed ingevet rooster aan elke kant 2 min. grillen. Op vier borden onderste helft van broodjes leggen en rest tapenademayonaise erover verdelen. Tonijnsteaks op broodjes leggen, artisjokharten erover verdelen en bovenste helft van broodjes erop leggen. Direct serveren. Lekker met groene salade met tomaat en olijven.

Gerelateerde recepten

Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig