Van makreel vel verwijderen en in stukken snijden. Een sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.
- algemeenKarwijzaad zorgt ervoor dat zuurkool lichter verteerbaar wordt. Daarom kom je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegen.
Makreelburgers met zuurkool en sinaasappel
hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Van makreel vel verwijderen en in stukken snijden. Een sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.
algemeen:Karwijzaad zorgt ervoor dat zuurkool lichter verteerbaar wordt. Daarom kom je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g gerookte makreelfilet
2 sinaasappels
4 volkoren bollen
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel karwijzaad
1 eetlepel olijfolie extra vierge
1 theelepel geraspte mierikswortel
250 g gekookte wijnzuurkool
1 rode ui
1 zak krulslamelange
Dit heb je nodig
keukenmachine