Van makreel vel verwijderen en makreel in stukken snijden. 1 sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap opvangen en bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.
- algemeenZuurkool en karwijzaad zijn niet alleen qua smaak een goede combinatie. Het karwijzaad zorgt ook dat de zuurkool lichter verteerbaar wordt. Vandaar dat je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegenkomt.
Makreelburgers met zuurkool
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010399_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Van makreel vel verwijderen en makreel in stukken snijden. 1 sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap opvangen en bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.
algemeen:Zuurkool en karwijzaad zijn niet alleen qua smaak een goede combinatie. Het karwijzaad zorgt ook dat de zuurkool lichter verteerbaar wordt. Vandaar dat je die twee overal ter wereld samen in gerechten tegenkomt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g gerookte makreelfilet
2 sinaasappels
4 Twentse donkervolkoren bollen
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel karwijzaad
1 eetlepel olijfolie extra vierge
1 theelepel mierikswortel
250 g gekookte wijnzuurkool
1 rode ui
100 g krulslamelange
Dit heb je nodig
keukenmachine