Sperziebonen schoonmaken. Vis laten uitlekken en huid en graat verwijderen. Brood ontkorsten en rest verkruimelen. Ei loskloppen en met brood, zalm, 3/4 deel van dille en zout en peper mengen. Van mengsel 8 platte schijven vormen. In koekenpan boter verhitten. Schijven in 5 min. gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Gare schijven warmhouden. Sperziebonen in 7 min. beetgaar koken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In steelpan crème fraîche verwarmen. Rest van dille, zout en peper toevoegen. Zalmkoekjes met saus, puree en sperziebonen serveren.
Zalmkoekjes met dille-roomsaus
hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Sperziebonen schoonmaken. Vis laten uitlekken en huid en graat verwijderen. Brood ontkorsten en rest verkruimelen. Ei loskloppen en met brood, zalm, 3/4 deel van dille en zout en peper mengen. Van mengsel 8 platte schijven vormen. In koekenpan boter verhitten. Schijven in 5 min. gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Gare schijven warmhouden. Sperziebonen in 7 min. beetgaar koken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In steelpan crème fraîche verwarmen. Rest van dille, zout en peper toevoegen. Zalmkoekjes met saus, puree en sperziebonen serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 x 400 g sperziebonen
2 blikjes rode zalm
4 sneetjes witbrood
1 ei
2 eetlepels gedroogde dille
4 eetlepels boter
1 pak aardappelpuree à la minute
1 bekertje crème fraîche