In wok olie verhitten en repen cervelaatworst in 2 min. al omscheppend knapperig bakken. Uit wok nemen en op bord scheppen. In overgebleven bakvet uipartjes en aardappeltjes 2 min. roerbakken. Paprikapoeder erdoor scheppen en 1 min. meebakken. Boerenkool in gedeelten aan aardappelmengsel toevoegen en al omscheppend laten slinken. Pas nieuwe portie boerenkool toevoegen als boerenkool redelijk geslonken is. Klein scheutje water toevoegen en boerenkool afgedekt nog 5 min. verwarmen, regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Roergebakken boerenkool over vier borden verdelen. Cervelaatworst erop leggen.
- algemeenRoergebakken boerenkool met een oosters tintje. Roerbak partjes van 1 ui met 1 bakje gesneden kastanjechampignons en 1 teentje knoflook in plakjes in hete roerbakolie en schep er 300 g panklare boerenkool in gedeelten door. Laat de boerenkool al roerbakkend slinken. Breng de boerenkool op smaak met flink wat sojasaus en geef er mie bij.
Roergebakken boerenkool met cervelaat
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003306_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
485 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In wok olie verhitten en repen cervelaatworst in 2 min. al omscheppend knapperig bakken. Uit wok nemen en op bord scheppen. In overgebleven bakvet uipartjes en aardappeltjes 2 min. roerbakken. Paprikapoeder erdoor scheppen en 1 min. meebakken. Boerenkool in gedeelten aan aardappelmengsel toevoegen en al omscheppend laten slinken. Pas nieuwe portie boerenkool toevoegen als boerenkool redelijk geslonken is. Klein scheutje water toevoegen en boerenkool afgedekt nog 5 min. verwarmen, regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Roergebakken boerenkool over vier borden verdelen. Cervelaatworst erop leggen.
algemeen:Roergebakken boerenkool met een oosters tintje. Roerbak partjes van 1 ui met 1 bakje gesneden kastanjechampignons en 1 teentje knoflook in plakjes in hete roerbakolie en schep er 300 g panklare boerenkool in gedeelten door. Laat de boerenkool al roerbakkend slinken. Breng de boerenkool op smaak met flink wat sojasaus en geef er mie bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels olijfolie
200 g cervelaatworst
2 rode uien
1 duopak krieltjes
½ eetlepel milde paprikapoeder
1 zak panklare boerenkool
Dit heb je nodig
wok