Kip-champignonragout met rijst

Een ideaal recept voor door de week. In een half uur klaar, dus snel aan tafel.

520 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kip in reepjes en snijd de bieslook fijn.

  2. Verhit de boter in een pan en bak de champignons 3 min. Strooi de bloem erover en verwarm 2 min. al roerend. Meng de bouillon met het water en schenk scheut voor scheut op het champignonmengsel, blijf goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de kip toe en breng ragout op smaak met peper en zout.

  3. Bestrooi het gerecht met de bieslook en serveer met de rijst en de sperziebonen.

  • Sperziebonen schoonmaken

    Instructievideo - 00:22 min.

Kip-champignonragout met rijst

Een ideaal recept voor door de week. In een half uur klaar, dus snel aan tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig