Tomatentaart met kruidensalade

Bon appétit met deze hartige taart uit Frankrijk. Heerlijk met een salade van verse kruiden.

475 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 10 min. wachten

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met de deegplakjes. Druk de naden goed dicht.

  2. Bestrijk de taartbodem met de pestospread. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm dik en verdeel over de taartbodem. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven tegen elkaar aan in de quichevorm, zodat ze goed aansluiten. Bestrooi met de tijm.

  3. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat ca. 10 min. afkoelen tot lauwwarm.

  4. Meng ondertussen de basilicum-, peterselie- en muntblaadjes met de olie. Serveer de kruidensalade bij de taart.

Tomatentaart met kruidensalade

Bon appétit met deze hartige taart uit Frankrijk. Heerlijk met een salade van verse kruiden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig