Oven voorverwarmen op 200 °C. Sperziebonen in 5 min. beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken. Tarwe in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. In kom ansjovis mengen met olie, rozemarijn, knoflook en peper naar smaak. Sperziebonen, ui, tomaatjes, kidneybonen en kaasblokjes met ansjovisolie omscheppen en geheel op tarwe leggen. Bonenschotel in midden van oven in 30 min. gaarbakken.
Bonen-tarlyschotel met ansjovis en rozemarijn
- algemeenBent u iemand die bij het boodschappen doen altijd het product pakt dat nog het langst houdbaar is? Bedenk dan wel dat de houdbaarheidsdatum alleen geldt als je de verpakking nog niet hebt aangebroken. Is de verpakking eenmaal open, dan zegt de datum niets meer! De meeste producten die gekoeld bewaard moeten worden, zijn dan nog een dag of drie te gebruiken.
Bonen-tarlyschotel met ansjovis en rozemarijn
hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Sperziebonen in 5 min. beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken. Tarwe in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. In kom ansjovis mengen met olie, rozemarijn, knoflook en peper naar smaak. Sperziebonen, ui, tomaatjes, kidneybonen en kaasblokjes met ansjovisolie omscheppen en geheel op tarwe leggen. Bonenschotel in midden van oven in 30 min. gaarbakken.
algemeen:Bent u iemand die bij het boodschappen doen altijd het product pakt dat nog het langst houdbaar is? Bedenk dan wel dat de houdbaarheidsdatum alleen geldt als je de verpakking nog niet hebt aangebroken. Is de verpakking eenmaal open, dan zegt de datum niets meer! De meeste producten die gekoeld bewaard moeten worden, zijn dan nog een dag of drie te gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g tarly
500 g panklare sperziebonen
4 ansjovisfilets
4 el olijfolie
1 takje verse rozemarijn
1 ui
250 g cherrytomaten
1 blik kidneybonen
100 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal inhoud ca. 2 liter