In soeppan olie verhitten en ui goudbruin fruiten. Sambal en komijn toevoegen en 1 min. meebakken. Winterpeen door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en soep 10 min. laten doorkoken. Met staafmixer of keukenmachine soep pureren. Soep opnieuw aan de kook brengen, tuinbonen toevoegen en 3 min. meeverwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier kommen of diepe borden scheppen. Met stokbrood serveren.
- algemeenprijs per persoon 0.60 (in november/december 2005)
Pittige wortelsoep met tuinbonen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD175712_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
170 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan olie verhitten en ui goudbruin fruiten. Sambal en komijn toevoegen en 1 min. meebakken. Winterpeen door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en soep 10 min. laten doorkoken. Met staafmixer of keukenmachine soep pureren. Soep opnieuw aan de kook brengen, tuinbonen toevoegen en 3 min. meeverwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier kommen of diepe borden scheppen. Met stokbrood serveren.
algemeen:prijs per persoon 0.60 (in november/december 2005)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels olie
2 uien
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels komijn
600 g winterpeen
1 l groentebouillon
1 pot tuinbonen
1 stokbrood
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine