Penne beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. In andere pan met ruim kokend water en wat zout broccoli beetgaar koken. Salami in reepjes snijden. In koekenpan olie verhitten en salami 2-3 min. al omscheppend meebakken. Ui en knoflook toevoegen en zachtjes bakken tot ze glazig zijn. Limoensap en 100 ml kookvocht van penne toevoegen, vuur laag draaien en geheel nog 10 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Penne afgieten en door salamimengsel scheppen. Broccoli afgieten en voorzichtig erdoor scheppen. Serveren in vier diepe borden, met wat geraspte kaas erover. Voeg eventueel naar smaak wat extra limoensap toe.
- algemeenVervang voor een nog pittiger pasta de salami door chorizo en voeg wat gedroogde chilipeper toe.
Penne met salami en broccoli
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004060_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Penne beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. In andere pan met ruim kokend water en wat zout broccoli beetgaar koken. Salami in reepjes snijden. In koekenpan olie verhitten en salami 2-3 min. al omscheppend meebakken. Ui en knoflook toevoegen en zachtjes bakken tot ze glazig zijn. Limoensap en 100 ml kookvocht van penne toevoegen, vuur laag draaien en geheel nog 10 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Penne afgieten en door salamimengsel scheppen. Broccoli afgieten en voorzichtig erdoor scheppen. Serveren in vier diepe borden, met wat geraspte kaas erover. Voeg eventueel naar smaak wat extra limoensap toe.
algemeen:Vervang voor een nog pittiger pasta de salami door chorizo en voeg wat gedroogde chilipeper toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g penne rigate
300 g broccoli
250 g salami
1 eetlepel olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 limoenen
100 g Grana Padano