In koekenpan olie verhitten en champignons op matig vuur in 10 min. gaarbakken, af en toe omscheppen. In steelpan crème fraîche verwarmen. Bouillonpoeder en kaas erdoor roeren en blijven roeren tot kaas gesmolten is. Kaassaus op smaak brengen met wat peper en eventueel zout. Intussen pappardelle beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. Hamreepjes en peterselie door champignons scheppen en 1 min. meebakken. Pappardelle afgieten. Champignons erdoor scheppen. Pasta over vier diepe borden verdelen en kaassaus erop scheppen. Lekker met een salade van eikenbladslamelange en tomaten.
- algemeenVervang voor een pasta zonder vlees de ham door geroosterde hazelnoten.
Pappardelle met paddestoelen en ham
hoofdgerecht
4 personen
955 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan olie verhitten en champignons op matig vuur in 10 min. gaarbakken, af en toe omscheppen. In steelpan crème fraîche verwarmen. Bouillonpoeder en kaas erdoor roeren en blijven roeren tot kaas gesmolten is. Kaassaus op smaak brengen met wat peper en eventueel zout. Intussen pappardelle beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. Hamreepjes en peterselie door champignons scheppen en 1 min. meebakken. Pappardelle afgieten. Champignons erdoor scheppen. Pasta over vier diepe borden verdelen en kaassaus erop scheppen. Lekker met een salade van eikenbladslamelange en tomaten.
algemeen:Vervang voor een pasta zonder vlees de ham door geroosterde hazelnoten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
500 g kastanjechampignons
200 ml crème fraîche
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
150 g Grana Padano
2 bakken koelverse pappardelle
200 g rauwe ham
1 zakje verse peterselie