Aardappels in weinig water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen helft van sjalotten in 2 el margarine goudbruin bakken. Quorn en tomaten aan sjalot toevoegen en al omscheppend 5 min. meebakken. Quorn afblussen met sojasaus en warmhouden. Postelein wassen, in vergiet laten uitlekken en in schone handdoek drogen. Melk in steelpan of magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en 1 el margarine tot smeuïge puree stampen. Postelein en rest van sjalotten erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met Quorn.
Posteleinstamppot met tomaat
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010355_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
402 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels in weinig water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen helft van sjalotten in 2 el margarine goudbruin bakken. Quorn en tomaten aan sjalot toevoegen en al omscheppend 5 min. meebakken. Quorn afblussen met sojasaus en warmhouden. Postelein wassen, in vergiet laten uitlekken en in schone handdoek drogen. Melk in steelpan of magnetron verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en 1 el margarine tot smeuïge puree stampen. Postelein en rest van sjalotten erdoor roeren, op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met Quorn.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappels
4 sjalotten
3 eetlepels vloeibare margarine
175 g Quorn-stukjes
3 tomaten
2 eetlepels lichte sojasaus
300 g postelein
200 ml halfvolle melk