Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.
Verhit in een grote koekenpan of wok de margarine. Bak het shoarmavlees 3 min. Snijd de prei in ringen. Bak 3 min. met shoarmavlees mee.
Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Gaatjes erin prikken.
Eieren loskloppen met crème fraîche en kaas. Eimengsel door shoarmavlees scheppen, in vorm overdoen en gladstrijken. Quiche in midden van oven in ca. 30 min. gaarbakken.
Prei-shoarmaquiche
Zin in shoarma én zin in quiche? Met deze hartige taart combineer je het beste uit twee werelden.
- bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.
- combinatietipLekker met groene salade met vinairgrettedressing.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Prei-shoarmaquiche
Zin in shoarma én zin in quiche? Met deze hartige taart combineer je het beste uit twee werelden.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013188_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
795 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.
Verhit in een grote koekenpan of wok de margarine. Bak het shoarmavlees 3 min. Snijd de prei in ringen. Bak 3 min. met shoarmavlees mee.
Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Gaatjes erin prikken.
Eieren loskloppen met crème fraîche en kaas. Eimengsel door shoarmavlees scheppen, in vorm overdoen en gladstrijken. Quiche in midden van oven in ca. 30 min. gaarbakken.
bereidingstip:Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.
combinatietip:Lekker met groene salade met vinairgrettedressing.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 blaadjes diepvries bladerdeeg
4 el vloeibare margarine
400 g shoarmavlees
600 g preien
3 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
100 g geraspte jonge kaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)