Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in water met zout in 8 min. beetgaar. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig.
Bekleed de ingevette vorm met het deeg en leg de asperges en het spek erop. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de kaas, peterselie en peper en eventueel zout toe.
Schenk het eimengsel over de asperges en het spek. Bak de quiche ca. 35 min. goudbruin en gaar.
- combinatietipLekker met een andijviesalade. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Aspergequiche
hoofdgerecht
4 personen
690 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in water met zout in 8 min. beetgaar. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig.
Bekleed de ingevette vorm met het deeg en leg de asperges en het spek erop. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de kaas, peterselie en peper en eventueel zout toe.
Schenk het eimengsel over de asperges en het spek. Bak de quiche ca. 35 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:Lekker met een andijviesalade. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g verse groene asperges
100 g Zeeuws spek
270 g vers bladerdeeg
15 g verse peterselie
4 middelgrote scharreleieren
200 ml crème fraîche
100 g geraspte jonge kaas mild 30+
Dit heb je nodig
brownievorm (28 x 18 cm)