Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche. Snijd de ham fijn en voeg toe. Voeg de gebakken groente en de helft van de kaas toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het bladerdeeg in de ingevette quiche vorm. Schep de vulling erin en bestrooi met de rest van de kaas. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.
Hartige ham-kaastaart
Als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan áltijd.
- combinatietipBenut de oventijd door een bijpassende frisse salade van cherrytomaten, komkommer, ijsbergsla, rode ui en citroen-olijfoliedressing te maken. Zo duurt wachten helemaal niet lang en ligt er straks een extra portie groen op je bord!
Hartige ham-kaastaart
Als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan áltijd.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_081866_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
835 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche. Snijd de ham fijn en voeg toe. Voeg de gebakken groente en de helft van de kaas toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het bladerdeeg in de ingevette quiche vorm. Schep de vulling erin en bestrooi met de rest van de kaas. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.
combinatietip:Benut de oventijd door een bijpassende frisse salade van cherrytomaten, komkommer, ijsbergsla, rode ui en citroen-olijfoliedressing te maken. Zo duurt wachten helemaal niet lang en ligt er straks een extra portie groen op je bord!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el arachideolie
600 g verse Italiaanse roerbakgroente
1 tl gedroogde tijm
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
200 g gerookte achterham
175 g geraspte belegen kaas
270 g rollen vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)