Hartige ham-kaastaart

Als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan áltijd.

835 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de tijm 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche. Snijd de ham fijn en voeg toe. Voeg de gebakken groente en de helft van de kaas toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Leg het bladerdeeg in de ingevette quiche vorm. Schep de vulling erin en bestrooi met de rest van de kaas. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en goudbruin.

  • combinatietipBenut de oventijd door een bijpassende frisse salade van cherrytomaten, komkommer, ijsbergsla, rode ui en citroen-olijfoliedressing te maken. Zo duurt wachten helemaal niet lang en ligt er straks een extra portie groen op je bord!

Hartige ham-kaastaart

Als doordeweekse maaltijd, als picknickgerecht of 's middags als lunch: deze quiche kan áltijd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig