Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.
Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.
Indiase curry met kip en basmatirijst
Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!
- combinatietipLekker met komkommersalade en naanbrood.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Indiase curry met kip en basmatirijst
Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013284_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.
Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.
combinatietip:Lekker met komkommersalade en naanbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g basmatirijst
2 groene paprika's
15 g verse koriander
350 g kipfilet
3 el zonnebloemolie
160 g currypasta Balti
400 g gepelde tomaten in blik
250 ml kraanwater