Taartje met paddenstoelen

580 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de walnoten in een pan met antiaanbaklaag tot ze licht verkleuren. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine.

  2. Zeef de bloem in een kom, doe er de boter, zout, ¼ van de eieren en de walnoten bij. Kneed er met koele handen een soepel deeg van. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Bak de kale bodem alvast 15 min. in de oven. Snipper ondertussen de ui. snijd de peterselie fijn. Boen de champignons schoon en halveer.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Bak de paddenstoelen mee tot ze bruin zijn. Schep de peterselie en de helft van de citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Klop de rest van de eieren los met 1 el citroensap (per 4 personen) en de slagroom. Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel de paddenstoelen erover. Bak nog 20 minuten in de oven.

  • algemeenAls het deeg wat kruimelig blijft kunt u 1 of 2 el koud water toevoegen voordat u gaat kneden. U zult zien dat het dan een stuk soepeler wordt.

Taartje met paddenstoelen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig