Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Snijd de kip in kleine plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper. Schep de sla om met de helft van de dressing. Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en kip en druppel de rest van de dressing erover.
Maaltijdsalade met kip en roquefort
Gerookte kip gaat goed samen met avocado, bleekselderij en walnoten. Een dressing met roquefort erover... Heerlijk!
- combinatietipLekker met grof gesneden ciabatta of volkoren brood
- bereidingstip'Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'
Maaltijdsalade met kip en roquefort
Gerookte kip gaat goed samen met avocado, bleekselderij en walnoten. Een dressing met roquefort erover... Heerlijk!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004472_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
940 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Snijd de kip in kleine plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper. Schep de sla om met de helft van de dressing. Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en kip en druppel de rest van de dressing erover.
combinatietip:Lekker met grof gesneden ciabatta of volkoren brood
bereidingstip:'Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
3 stengels bleekselderij
100 g ongebrande walnoten
200 g gerookte kipfilet
1 avocado
3 el traditionele olijfolie
1 el wittewijnazijn
75 g Roquefort blauwaderkaas 52+
100 g eikenbladslamelange