Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka

685 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pureer de tomatenblokjes met vocht met een staafmixer of in een keukenmachine. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de helft van het spekvet uit de pan. Haal de pan van het vuur en schep de knoflook, gepureerde tomaten en chilipeper door het overgebleven spekvet. Zet de pan weer op het vuur. Laat de saus op middelhoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer de crème fraîche en de wodka door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af, schep 'm door de saus, verdeel 'm over vier borden en strooi de spekreepjes erover. Lekker met een rucolasalade (kijk voor het recept op www.ah.nl/allerhande).

  • algemeenGeen wodka? Je kunt 't vervangen door jonge jenever. Of weglaten.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig